Povestea pisicutelor calatoare

Autentificati-va pentru a vedea fotografii, articole si multe altele scrise de Otilia Bana.


Povestea pisicutelor calatoare

https://tabinyanko.theblog.me/ ย 

ย Ei sunt Daikichi (blanita maro, mascul) si Fuku-chan (blanita aurie โ€“ nume initial Daifuku, femela), doua feline care au fost gasite si salvate de Daisuke Nagasawa. Daikichi (โ€œNorocosulโ€) a fost gasit in decembrie 2006, pe un drum forestier aflat la periferia oraศ™ului Hokkaido Akan. Fuku-chan (โ€œFericitaโ€), gasita in decembrie 2010, era abandonata intr-o cutie de carton, in fata Parcului National Shinjuku Gyoen.ย ย 


Sotii Nagasawa au fost mereu un cuplu care adora sa calatoreasca si, initial, l-au lasat pe Daikichi la un hotel pt animale, insa el plangea in cusca, asa ca incepand cu octombrie 2011 au optat pt varianta cu un pet sitter care sa vina acasa si aiba grija de ambele animalute, ceea ce s-a dovedit, in cele 2 ocazii, ca a fost o greseala fiindca motanul nu tolera intrusi pe teritoriul lui (pe femela, da). Concluzia a fost ca mult mai bine era sa ia si felinele in calatorii, astfel a inceput totul.ย 

Nyanko, un calator pasionat ศ™i consilierul pentru conservarea naturii din cadrul Ministerului Mediului din Japonia, i-a luat pe amandoi si au plecat impreuna intr-o aventura nipona. In compania stapanului lor, stand confortabil in rucsacul acestuia sau intr-un carut pentru copii, cele doua feline escaladeaza munti, viziteaza plaje spectaculoase si isi fac o multime de prieteni. Au calatorit in toate cele 47 de prefecturi ale Japoniei.


Ca urmare a calatoriilor la care a luat parte, Daikichi a devenit mai sociabil. Fusese un motan care a trait timp de un an in zona sฤƒlbฤƒtica a lacului Akan din Hokkaido, capatand astfel o atitudine intimidanta, atacul fiind intens รฎn special asupra bฤƒrbaศ›ilor. Contactul direct, atingerile, mangaierile de care a avut parte de la multe persoane straine in timpul calatoriilor l-au facut sa devina mult mai prietenos.

Fuku-chan a fost gasita intr-o stare destul de grava, cu probleme mai ales la un ochi, ceea ce a facut-o sa fie f sperioasa. In camera si pe veranda era o pisica vesela, fericita, insa nu iesea in afara acestui mediu. In urma calatoriilor, sentimentul de teama s-a diminuat mult, nu o mai sperie aproape nimic, nici macar intalnirile cu alte animale decat pisicile โ€“ fapt ce i-a surprins mult pe stapani.